VITTORIALE DEGLI ITALIANI

Tragom riječke povijesti:

VITTORIALE DEGLI ITALIANI

DVA DANA!

CIJENA: 845,00 kn

NAZOVITE: 095/ 391 46 70

goran_slika_vizitkaGoran Moravček: Putujte sa mnom!

PRATITE ME NA FACEBOOKU!

1. dan: RIJEKA – VERONA – SOAVE – NEGRAR

Polazak iz Rijeke oko 6,00 sati preko Pasjaka – Kozine – autocestom za Veronu. Uz kraće usputno zaustavljanje na nekom od odmorišta, dolazak u Veronu oko 11,00 sati. Grad Romea i Julije! Razgled znamenitosti Verone s našim pratiteljem putovanja. Drevne građevine, kulturno-povijesni spomenici, niz crkava, gradskih zdanja, palača, sačuvana stara gradska jezgra, sve ono čime Verona osvaja milijune posjetitelja svake godine. Ruševine iz rimskog razdoblja, od kojih je najpoznatija Arena, zatim Augustovo kazalište, rimski most od kamenog zida, Gavijev slavoluk, gradske zidine s portalima Porta Borsari i Porta Leoni, samo su mali dio onoga što se može vidjeti u gradu bogate svjetske kulturno-povijesne baštine pod zaštitom UNESCO-a.

Nakon razgleda znamenitosti i(li) kave, posjetit ćemo Soave, znamenito vinorodno područje u okolici Verone. U zadružnim podrumima i kod brojnih malih vinara proizvode se poznata vina. Fakultativno vođeni razgled vinskog podruma (Cantina di Soave in Borgo Rocca Sveva) uz kušanje vina počinje oko 16 sati. Degustirat će se DOC Soave Classsico Rocca Sveva, DOC Superiore Ripasso della Valpolicella Rocca Sveva, DOCG Amarone della Valpolicella Rocca Sveva, DOCG Recioto di Soave Rocca Sveva. Cijena po osobi 15,00 eura.

Predvečer odlazimo do nedalekog Negrara. Smještaj u hotelu “San Vito” ***.  Večera, noćenje.

2. dan: NEGRAR – VITTORIALE DEGLI ITALIANI (Gardone Riviera ) – SALÓ – RIJEKA

Nakon doručka u 8,00 sati kreće se za Vittoriale degli italiani (Gardone Riviera). Čega ondje sve nema!

vittoriale3Gabriele D’Annunzio je imao na umu dva cilja uređujući Vittoriale: želio je stvoriti “dom” (ma što to značilo) te, istovremeno, podići sebi za života grandiozni spomenik. Uspio je u tome. Spomenik je to jednog vremena, jednoj političkoj ideji, koja je iznjedrla fašizam. Njegova ideologija slave, sile i pobjede Italije pothranjivala se mitom o natčovjeku, kakvim je smatrao i sebe.

Vittoriale degli italiani skup je zgrada okruženih velikim parkom s pogledom na jezero Garda. Giancarlo Maroni, arhitekt, ostvario je D’Annunzijeve zamisli, ali je i sebe nastojao učiniti besmrtnim. Sahranjen je u mauzoleju u kome počiva i pjesnik. Na jednom od sarkofaga stoji ime Riccarda Gigantea (1881.-1945.), riječkog ghradonačelnika i talijanskog senatora, ali on nije ondje sahranjen.

Kompleks Vittoriale degli italiani obuhvaća D’Annunzijevo boravište (1921. -1938.), ljetnu pozornicu, pjesnikov mauzolej sa sarkofazima njegovih ratnih drugova te niz uspomena koje hrane mit o ratnoj slavi i neustrašivom heroju. Pramac krstarice “Puglia” ugrađen je u brdo i djeluje gotovo nestvarno “nasukan” u okruženju parka, a u zasebnoj zgradi izložen je brzi torpedni čamac MAS 96 koji je korišten u akciji na Bakar – “La beffa di Buccari” (1918.).

Nakon razgleda Vittoriale deglli italiani kraća posjeta gradu Saló, poznatom ljetovalištu na ulazu u Riviera degli Limoni e Castelli.

Saló ima najduže šetalište na jezeru Garda, a možda i u cijeloj Italiji. Grad je u povijesti znan i kao sjedište Salske Republike (Repubblica di Salò). Kraći razgled – šetnja i(li) kava. Nakon toga povratak u Rijeku.

Cijena od 845,00 kn po osobi uključuje:

 • Prijevoz kvalitetnim autobusom 31+1 sjedala prema programu
 • Smještaj u Negraru hotel *** – dvokrevetne sobe – polupansion
 • Ulaznice za Vittoriale parco monumentale + D’Annunzio Segreto + D’Annunzio Eroe + visita guidata alla Casa
 • Osiguranje od nezgode
 • Osiguranje jamčevine
 • Osiguranje od odgovornosti
 • Pratitelja putovanja
 • Organizaciju puta

Doplate:

 • Za smještaj u jednokrevetnoj sobi: 80,00 kn
 • Za putno osiguranje (zdravstveno u inozemstvu, osiguranje prtljage, osiguranje otkaza putovanja uslijed više sile) 21,00 kn po osobi za grupe više od 20 osoba.

Plaćanje:

 • Uplatnicama na žiro-račun agencije Anabar Tours
 • DINERS i AMERICAN kartice
 • PBS Visa card do 6 rata